Hjem MennDamer anbefalt
Hjem >  FAQ

FAQ

Som for å gi pålegg:

1. Hvilke betalingsmidler er akseptabelt?

Vi tar kredittkort (Visa og Master), Western Union og bankoverføring.

2. Er det trygt for meg å betale på nettstedet ditt?

Alle elektroniske betalinger er sikre og beskyttet. Vår hjemmeside har etablert en sikker transaksjon miljø. Kryptering er brukt i vårt ordresystem slik som å beskytte din personlige registreringsinformasjonen på våre nettsider. Hvis nettleseren din og lokal nettverksstøtte program for overføring av krypterte data, vil krypteringssystemet tilby deg et pålitelig miljø for shopping.

3. Hvis det oppstår feil når jeg bruker kredittkort til å betale, hva bør jeg gjøre?

Hvis det oppstår feil når du betaler med kredittkort, kan du gå tilbake til siden av varer og kjøpe nytt. Den tidligere ubetalte Ordren vil bli kansellert innen 24 timer. Eller ta kontakt med kredittkortselskapet for å forsikre deg om at kortet er godkjent for transaksjonen. Hvis du har tre eller flere ordrer som ikke kan aksepteres av betalingssystemet, kan du kontakte oss for å få hjelp.

4. Hva skjer hvis kredittkortet mitt belastes ennå bestillingen min ikke går?

Hvis du ikke mottar ordrebekreftelse nummer i løpet av 24-48 timer, betyr det at bestillingen er ennå ikke ferdig. Hvis kostnaden for en mislykket bestilling belastes fra ditt kredittkort, vil vi returnere pengene til kredittkortkontoen; eller du kan kontakte oss for å fortsette å håndtere den allerede er betalt for. For alle bestillinger betalt vellykket og bekreftet, vil vårt lager straks ordne forsendelser.

5. Hvis jeg ikke kan utstede en ordre på Internett, hva skal jeg gjøre?

Hvis du opplever dette problemet, kan du prøve følgende:
Først av alt, må du slette nettleserens informasjonskapsler og starte nettleseren, og prøv på nytt etter nedleggelse datamaskinen brann vegg.
Second: Hvis problemet vedvarer, må du bruke en annen datamaskin eller nettleser, for eksempel Firefox, og prøv på nytt. Eller du kan vente noen timer før du prøver å logge inn på nytt.
Endelig: Hvis trinnene som er nevnt ovenfor ikke fungerer, kan du gjerne kontakte oss!

Som for deponering av ordre:

1. Gjør alle dine varer har inventar?

Vanligvis varer finner på vår nettside har inventar. Men til tider, kan enkelte varer 'inventar være intens på grunn av en stor mengde krevde. Hvis du allerede har valgt et objekt og betalt for det, men for noen grunn det er utsolgt, vil vi kontakte deg så snart som mulig, og vi foreslår at du velger andre tilsvarende varer eller vil vi returnere pengene tilbake til kontoen din i tide.

2. Er det mulig å endre rekkefølgen etter at betalingen er gjennomført?

Vær oppmerksom på at når ordrene er vellykket utstedt og kastes, er det vanskelig å gjøre endringer eller kansellere dem. Hvis du ønsker å endre din bestilling, vennligst ta kontakt med oss, og vi vil prøve vårt beste for å oppfylle dine krav. Likevel, når pakken er levert, rekkefølgen kan ikke endres eller kanselleres.

3. Kan jeg kansellere ordre?

Bestill kansellering må påføres før varen er levert. Vi vanligvis håndterer bestillinger innen 24 timer etter at de er generert, og legge til rette for leveranser innen 24-48 timer. Når varene er arrangert for levering, kan ordre ikke bli kansellert.

4. Hvordan å avbryte bestillinger?

Ta kontakt med vår kundeservice via e-post innen 24 timer etter bestilling, men merk at noen ganger varer vil bli arrangert for forsendelse innen 24 timer etter at en bestilling er vellykket utstedt. På bakgrunn av din bestilling tid, jo nærmere det er å pakker "oppsamlingsplan (avgjøres av ekspress selskap), jo raskere er varene levert.

5. Hva er de transportmidler og når varene blir levert?

Når vil varene bli levert til deg, bestemmes av hvor du befinner deg, og produktene du kjøper. Vanligvis arrangerer vi forsendelser innen 24-48 timer etter betaling. Vi har flere transportmidler. Hvis du er interessert i mer forsendelsen informasjon, vennligst kontakt vår kundeservice.

6. Hvordan kan jeg spore bestillingen min?

Du kan sjekke leveringsstatus til enhver tid på våre nettsider. Vi vil sende tilsvarende sporingsnummer via e-post etter at varen er levert. Vennligst referer til samferdselspolitikken. Noen ganger kan uttrykke nettstedet ikke være i stand til å raskt oppdatere pakker "siste status, så vennligst vent på 3 dager og deretter sjekke på nytt.

7. Hva hvis bestillingen min kunne aldri bli levert?

Sørg for at alle varene i bestillingen din er levert. Hvis det viser på sporing nettstedet at pakken er levert, men du får ikke noe innen 2 uker, kan du kontakte vår kundeservice for å få hjelp.

Som for etter-salg service:

1. Hvordan å returnere varer?

Vi tilbyr våre kunder produkter av høy kvalitet og fremragende tjenester. Hvis du trenger avkastning eller utveksling, er vi glade for å være til tjeneste.
Varer kan returneres eller byttes, eller refusjon kan brukes uten grunn innen 14 dager etter at varen er kjøpt.

2. Hvor lang tid tar det for returer, utveksling eller refusjon?

Den totale mengden av tid består av to deler. Den første er til disposisjon tid, som starter fra når du søker om returer, utveksling eller refusjon, pluss tid for oss å håndtere prosedyren. Den andre delen handler om den praktiske tidspunktet for sending, som refererer til perioden for utveksling av varer og tilbakelevere dem til deg.